۴-۳-۴ اجرای پروژه های بیابانزدایی بر بهبود خاک در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است.
بر اساس آماره آزمون ( ۹۸/۱۶ =t ) چون مقدار p(معنی داری ( برابر ۰۰۰/۰ و کوچکتر از سطح معنی داری ۰۵/۰= α است لذا در این سطح فرض صفر رد می شود یعنی یعنی بین میانگین به دست آمده و میانگین طبیعی در نظر گرفته شده در فرض صفر (مقدار آزمون) تفاوت معنیداری وجود دارد و چون مقدار آماره t و اختلاف میانگینها مثبت میباشد یعنی میانگین به دست آمده بزرگتر از مقدار آزمون بوده پس می توان گفت که پروژه های بیابانزدایی بر بهبود کشاورزی در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است(جدول ۴-۱).
۴-۳-۵ اجرای پروژه های بیابانزدایی بر بهبود تولید کشاورزی در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است.
بر اساس آماره آزمون ( ۱۹/۲۲ =t ) چون مقدار p(معنی داری ( برابر ۰۰۰/۰ و کوچکتر از سطح معنی داری ۰۵/۰= α است لذا در این سطح فرض صفر رد می شودیعنی بین میانگین به دست آمده و میانگین طبیعی در نظر گرفته شده در فرض صفر (مقدار آزمون) تفاوت معنیداری وجود دارد و چون مقدار آماره t و اختلاف میانگینها مثبت میباشد یعنی میانگین به دست آمده بزرگتر از مقدار آزمون بوده پس می توان گفت که پروژه های بیابانزدایی بر بهبود تولید کشاورزی در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است(جدول۴-۱).
۴-۳-۶ اجرای پروژه های بیابانزدایی بر بهبود تولید دامی در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است.
بر اساس آماره آزمون ( ۵۷/۲۲ =t ) چون مقدار p(معنی داری (برابر ۰۰۰/۰ و کوچکتر از سطح معنی داری ۰۵/۰= α است لذا در این سطح فرض صفر رد می شودیعنی بین میانگین به دست آمده و میانگین طبیعی در نظر گرفته شده در فرض صفر (مقدار آزمون) تفاوت معنیداری وجود دارد و چون مقدار آماره t و اختلاف میانگینها مثبت میباشد یعنی میانگین به دست آمده بزرگتر از مقدار آزمون بوده پس می توان گفت که پروژه های بیابانزدایی بر بهبود تولید دامی در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است(جدول ۴-۱).
۴-۳-۷ اجرای پروژه های بیابانزدایی بر کاهش آفات و بیماریها در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است.
بر اساس آماره آزمون ( ۱۴/۱۲ =t ) چون مقدار p(معنی داری ( برابر ۰۰۰/۰ و کوچکتر از سطح معنی داری ۰۵/۰= α است لذا در این سطح فرض صفر رد می شود یعنی بین میانگین به دست آمده و میانگین طبیعی در نظر گرفته شده در فرض صفر (مقدار آزمون) تفاوت معنیداری وجود دارد و چون مقدار آماره t و اختلاف میانگینها مثبت میباشد یعنی میانگین به دست آمده بزرگتر از مقدار آزمون بوده پس می توان گفت که پروژه های بیابانزدایی بر کاهش آفات و بیماریها در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است(جدول۴-۱).
۴-۳-۸ اجرای پروژه های بیابانزدایی بر بهبود سبد غذایی مردم در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است.
بر اساس آماره آزمون ( ۳۹/۹ =t ) چون مقدار p(معنی داری ( برابر ۰۰۰/۰ و کوچکتر از سطح معنی داری ۰۵/۰= α است لذا در این سطح فرض صفر رد می شود یعنی بین میانگین به دست آمده و میانگین طبیعی در نظر گرفته شده در فرض صفر (مقدار آزمون) تفاوت معنیداری وجود دارد و چون مقدار آماره t و اختلاف میانگینها مثبت میباشد یعنی میانگین به دست آمده بزرگتر از مقدار آزمون بوده پس می توان گفت که پروژه های بیابانزدایی بر بهبود سبد غذایی مردم در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است(جدول ۴-۱).
۴-۳-۹ اجرای پروژه های بیابانزدایی بر بهبود استفاده از منابع آب و زمین در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است.
بر اساس آماره آزمون ( ۴۴/۵ =t ) چون مقدار p(معنی داری ( برابر ۰۰۰/۰ و کوچکتر از سطح معنی داری ۰۵/۰= α است لذا در این سطح فرض صفر رد می شودیعنی بین میانگین به دست آمده و میانگین طبیعی در نظر گرفته شده در فرض صفر (مقدار آزمون) تفاوت معنیداری وجود دارد و چون مقدار آماره t و اختلاف میانگینها مثبت میباشد یعنی میانگین به دست آمده بزرگتر از مقدار آزمون بوده پس می توان گفت که پروژه های بیابانزدایی بر بهبود استفاده از منابع آب و زمین در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است(جدول۴-۱).
۴-۳-۱۰ اجرای پروژه های بیابانزدایی بر افزایش جمعیت در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است.
بر اساس آماره آزمون ( ۹۲/۱۱ =t ) چون مقدار p(معنی داری ( برابر ۰۰۰/۰ و کوچکتر از سطح معنی داری ۰۵/۰= α است لذا در این سطح فرض صفر رد می شودیعنی بین میانگین به دست آمده و میانگین طبیعی در نظر گرفته شده در فرض صفر (مقدار آزمون) تفاوت معنیداری وجود دارد و چون مقدار آماره t و اختلاف میانگینها مثبت میباشد یعنی میانگین به دست آمده بزرگتر از مقدار آزمون بوده پس می توان گفت که پروژه های بیابانزدایی بر افزایش جمعیت در منطقه تکاب شهداد تاثیر مثبت داشته است(جدول ۴-۱).
۴-۴ تحلیل استنباطی داده ها
تحلیل استنباطی داده ها از طریق آزمون فریدمن نشان میدهد که اولویت تاثیر پروژه های بیابانزدایی بر توسعه کشاورزی در ۱۰ بعد ذکر شده از نظر پاسخگویان متفاوت بوده است. چون معنیداری آزمون برابر ۰۰۰/۰ و کمتر از ۰۵/۰ بوده است بنابرین رتبه هریک از ابعاد ذکر شده متفاوت بوده است. و ترتیب آن ها از بیشترین به کمترین به شرح جدول ۴-۲ نشان داده شده است. در این روش کل داده ها رتبه بندی میشوند، بعد میانگین رتبهها را برای هر عامل میسنجند. به عبارتی مشخص میگردد که تاثیراجرای فعالیتهای بیابانزدایی بر کدام عامل بیشتر بوده است. برای انجام این فرایند از نرم افزار spss استفاده شد.
جدول ۴-۲- آمارههای آزمون فریدمن جهت رتبه بندی تاثیر پروژه های بیابانزدایی بر توسعه کشاورزی در ۱۰ بعد
اندازه میانگین رتبه
عوامل
رتبه
۷٫۰۵
خاک
۱
۶٫۹۷
پوشش گیاه
۲
۶٫۴۵
تولید دامی
۳
۶٫۳۶
تولید کشاورزی
۴
۵٫۶۴
آب زیر زمینی
۵
۵٫۰۶
آب سطحی
۶
۴٫۵۶
منابع آب وزمین
۷
۴٫۴۱
جمعیت
۸
۴٫۳۳
آفات وبیماریها
۹
۴٫۱۷
سبد غذایی
۱۰
۲۴۰
تعداد
۲۳۹
درجه آزادی
۳۱/۳۵۱
آماره کای دو
۰۰۰/۰
معنی داری
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری