اینترنت بانک
عملکرد مالی
بانک سپه
کنترل هزینه
مدیریت ارزش
مدیریت ریسک
منبع: (یافته های پژوهش ،۱۳۹۴)
مدل ها و چارچوب های متنوعی در خصوص تاثیر استفاده از بانکداری الکترونیک در عملکرد مالی بانک ها وجود دارد اما با توجه به اینکه بانکی به صورت جدی، بررسی تاثیر استفاده از بانکداری الکترونیک را در عملکرد مالی پی گیر نبوده است لیکن با توجه به رشد روز افزون کسب و کارهای الکترونیک که موج عظیم آن در سالهای اخیر اقتصاد جهان را متحول نموده است ضرورت دارد بانک سپه نیز از تجارت الکترونیکی استفاده نمایند و به سمت بانکداری الکترونیک حرکت نمایند. اما قبل از اجرایی شدن این امر لزوماً باید تاثیر اجرای آن در بانک سپه زاهدان بررسی شود .همان گونه که حرکت به سمت استفاده از هر نوع فناوری می بایست آگاهانه و بر اساس میزان نیاز و امکان سنجی حاصل شود، درخصوص بهره گیری صنعت بانکداری از این خدمت به منظور کاهش میزان چالش ها و افزایش بهره مندی از مزایای این فناوری، مدلی می بایست مد نظر قرار گیرد که به عنوان “مدل رایانش ابری در خصوص تاثیر استفاده از بانکداری الکترونیک در عملکرد مالی بانک سپه ” که به شرح زیر میباشد(حسینی،۵۳:۱۳۸۸).
مؤسسه ملی فناوری و استانداردها (NIST) رایانش ابری را اینگونه تعریف میکند:
رایانش ابری مدلی است برای فراهم کردن دسترسی آسان بر اساس تقاضای کاربر از طریق شبکه به مجموعهای از منابع رایانشی قابل تغییر و پیکربندی که این دسترسی بتواند با کمترین نیاز به مدیریت منابع و یا نیاز به دخالت مستقیم فراهمکننده سرویس به سرعت فراهم شده یا آزاد (رها) گردد.
در رایانش ابری، بانک سپه میتوانند ضمن کاهش هزینه ها، از طریق ادغام سیستم ها و تجهیزات سخت افزاری و به اشتراک گذاری آن ها بر اساس نیاز کاربران، یک محیط پویا را جهت ارائه خدمات بانکداری ایجاد نمایند که علاوه بر مالکیت سیستم، هزینه های تعمیر و نگهداری آن، تهیه نسخه های پشتیبان از اطلاعات و استخدام کارشناسان فنی، به ارائه دهندگان خدمات ابری واگذار می شود. همزمان با رشد و گسترش این فناوری، استانداردهای مخصوص به آن نیز در حوزه بانکداری، در حال تدوین و اجراست که هدف آن ها بیشتر بر روی چگونگی نگهداری سوابق تراکنش مالی، نحوه نظارت بر مشتریان و کاربران، مدیریت حساب های بانکی و نحوه همکاری مؤسسات مالی برای ارائه خدمات بانکی کارآمد و مؤثر و همچنین تحلیل و بررسی قاعده مند داده های نظام بانکداری الکترونیک متمرکز شده است.پیشبینی می شود با حرکت و انتقال نرم افزارهای بانکی به الگوهای مبتنی بر رایانش ابری و مدیریت آن ها از طریق ابرها، انقلابی در ارائه خدمات بانکداری به وقوع بپیوندد که نتایج آن، امکان دسترسی به این خدمات را برای همگان و در همه جا فراهم ساخته و علاوه بر کاهش شدید هزینه ها، گام های اساسی برای بهره مندی از نظام الگومند بانکداری فراهم شود که جهت رفاه حال مشتریان، با فناوری ادغام ، همگام و همسو شده است (حسینی و همکاران،۵۶:۱۳۸۸).
فصل سوم
مبانی نظری
۳-۱- مقدمه
در این فصل به روش انجام پژوهش ،ابزار جمع آوری اطلاعات ،جامعه آماری،شیوه نمونه گیری ،اندازه نمونه،قلمرو تحقیق،مقیاس داده ها،واحد تجزیه وتحلیل واندازه گیری ،نوع پرسش نامه مورد استفاده و اقدامات عملیاتی که جهت پیمودن پژوهش صورت گرفته است،پرداخته شده است در انتهایی این فصل به توضیح روش آماری مورد استفاده جهت تجزیه وتحلیل دادها و نحوه بررسی روایی وپایایی پرداخته شده است.
۳-۲- روش تحقیق
در این پژوهش ابتدا از روش آماری توصیفی پیمایشی که از معمولترین و مناسب ترین روش ها میباشند استفاده خواهد شد و همچنین در جریان فرایند پژوهش از سایر روش های علمی و نیز آمار استنباطی به فراخور و نوع نیاز استفاده میگردد. قلمرو موضوعی پژوهش شامل بررسی تاثیر بانکداری الکترونیک بر بهبود عملکرد مالی بانک سپه میباشد. قلمرو زمانی آن سال ۱۳۹۳-۱۳۹۴ و قلمرو مکانی آن استان سیستان وبلوچستان شهرستان زاهدان است.
۳-۳- متغیرهای پژوهش
متغیر یک مفهوم است که بیش از دو یا چند ارزش یا عدد به آن اختصاص داده میشود. به عبارت دیگر، متغیر به ویژگیهایی گفته میشود که میتوان آنها را مشاهده یا اندازه گیری کرد و دو یا چند ارزش یا عدد را جایگزین آنها نمود. (حافظ نیا، ۱۳۸۹: ۵۰).
۳-۳-۱- متغیرهای مستقل و وابسته تحقیق:
با توجه به موضوع تحقیق، بررسی تاثیر بانکداری الکترونیک بر عملکرد مالی بانک سپه کاری بس دشوار و زمان بر میباشد که از طرف دیگر مستلزم تعیین معیارها و شاخص های بسیاری میباشد که باید مورد تأیید مدیران وکارشناسان قرار گیرد و از طرف دیگر با پاسخگویی اعضای جامعه آماری به سوالات پرسشنامه، تحلیل آماری پیچیده و چندگانهای خواهد داشت. با توجه به مطالب ذکر شده در فصل بررسی ادبیات موضوع و مطالعه و بررسی مقالات مختلف، از بین تعداد زیادی از عوامل کلیدی موجود در عملکرد مالی بانک سپه ، کنترل ریسک، کنترل هزینه و ایجاد مدیریت ارزش و از شاخه های مختلف در بانکداری الکترونیک، اینترنت بانک،همراه بانک،دستگاه خودپرداز را انتخاب کرده و تاثیر آن را بر عوامل منتخب عملکرد مالی بانک سپه مورد آزمایش قرار میدهیم. متغیرهای این پژوهش به منظور آزمون فرضیهها، به دو گروه متغیرهای مستقل و وابسته تقسیم میشوند .
۱- متغیرهای مستقل
متغیرهای مستقل استفاده شده در این پژوهش مؤلفه های بانکداری الکترونیک است که این عوامل به شرح زیر میباشد:
۱- دستگاه خود پرداز ۲ – اینترنت بانک ۳ – همراه بانک
۲- متغیرهای وابسته
متغیرهای مستقل استفاده شده در این پژوهش مؤلفه های عملکرد مالی بانک سپه است که این عوامل به شرح زیر میباشد:
۱- کنترل هزینه ۲- مدیریت ریسک ۳- مدیریت ارزش
۳-۴- جامعه آماری
یک جامعه آماری عبارت است از مجموعهای از افراد یا واحدها که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند. تعریف جامعه آماری باید جامع و مانع باشد. به عبارت دیگر، این تعریف باید چنان بیان شود که از نقطه نظر زمانی و مکانی، همه واحدهای مورد مطالعه را در برگیرد و در عین حال، از شمول واحدهایی که نباید به مطالعه آن ها پرداخته شود، جلوگیری به عمل آید.
(آذر و مؤمنی، ۱۳۹۰: ۳۴).
جامعه آماری پژوهش حاضر مدیران، وکارشناسان مالی بانک سپه شهرستان زاهدان می باشدکه تعداد آن ها برابر ۸۰ میباشد.
۳-۵- حجم نمونه و روش اندازه گیری